SuuCure

"verwen uzelf met verzorgde voeten en handen"

Skin Candy Sugaring

Skin Candy is niet alleen ontharing, maar ook huidverzorging 

Wat is bodysugaring?

Bodysugaring is harsen door middel van een suikerpasta en stamt al uit de tijd van Cleopatra. Een oude methode met moderne producten en technieken. 
Ik werk met de natuurlijke suikerpasta’s van Scandinavian Skin Candy. Deze zijn veilig en geschikt voor iedereen, oud en jong, man en vrouw, elke haarkleur en voor elk lichaamsdeel. Alle pasta’s bevatten Xylitol, een ingrediënt dat de pasta effectiever, hydraterend, antibacterieel, hygiënisch en soepeler maakt. De natuurlijke ingrediënten irriteren de huid niet en veroorzaken geen allergieën.

Wat zijn de grote voordelen van bodysugaring versus harsen?
Bij harsen bestaat de kans op verbranding van de huid omdat deze heel warm gebruikt moet worden. De haren worden tegen de haargroeirichting weggetrokken waardoor de kans op het breken van de haar erg groot is. Daarnaast plakt hars aan de levende huid, waardoor de kans groot is dat je de huid kapot trekt. 
Bij bodysugaring wordt de pasta koud of lauw gebruikt. Hierdoor kan de huid niet verbranden. De suiker plakt daarbij alleen aan dode huidcellen en niet aan de levende huid. Hierdoor kan de huid nooit beschadigd raken. Ook worden de haren met de haargroeirichting mee uit de huid getrokken zodat de kans op afgebroken haartjes nihil is. 
Als je elke 4 weken de sugar-behandeling toepast op hetzelfde gebied worden de haartjes dunner, zachter en lichter. Op den duur zal de termijn tussen de behandelingen langer worden omdat de haren steeds minder terugkomen. Het is dus een vorm van langdurige ontharing.

Wat zijn de nadelen?
Met name de 1e keer kan het erg pijnlijk zijn. Deze pijn wordt veroorzaakt omdat je een vaste haar uit de huid trekt. Ook kan het zijn dat de huid verhoornd is door de toegepaste ontharingsmethodes (scheren, epilady) waardoor de eerste paar keren niet alle haren verwijderd kunnen worden. Als je het thuisadvies opvolgt en het met regelmaat herhaalt (elke 4-5 weken) zul je merken dat het steeds minder pijnlijk wordt. 

Wat moet je voor en na de tijd voor maatregelen nemen?
Het is belangrijk om zeker 24 uur van tevoren geen bodymilk, peeling of olie te gebruiken en niet onder de zonnebank te gaan. Na het ontharen is het het beste om het onthaarde gebied te behandelen met de geadviseerde producten om de huid soepel te houden en ingegroeide haartjes te verminderen (wat kan gebeuren als de haren zachter en dunner terugkomen, dan hebben ze meer moeite om door de huid te komen). Ook 24 uur na het ontharen niet in de zon, niet sporten, niet in de sauna en niet in het zwembad. Je maakt toch hele kleine wondjes in de huid wat door onhygiënische omstandigheden makkelijk geïrriteerd of geïnfecteerd kan raken. Ook bij de oksels is deodorant de eerste 2 dagen af te raden, tenzij het een deodorant is van 100% natuurlijke ingrediënten. Aangezien zweet in de haarzakjes de nare geur geeft vanwege de bacteriën, zal je merken dat je wel zweet maar dat het praktisch reukloos is aangezien de haar en het haarzakje in zijn geheel  verwijderd zijn.
Twijfel je of jij een sugar-behandeling kunt ondergaan? Neem dan contact op met mij op voor overleg.

Langdurig haarvrij

Geen enkele ontharingsmethode is definitief. De huid bevat miljoenen haarzakjes die door omstandigheden (bijvoorbeeld hormonen, medicatie) tot ontwikkeling komen, maar er zijn een aantal methodes waarbij de haren veel minder snel terug komen en de haarzakjes die zijn behandeld of verwijderd komen nooit meer terug. 


Bodysugaring is een methode waarbij de haartjes dunner, zachter, lichter en op den duur niet meer terugkomen. Dit noemt men langdurige ontharing.


Wil je ook voor het meest optimale resultaat gaan? 
Kies dan ook voor het langdurig ontharen concept: Regelmatig ontharen = op den duur minder haar en minder betalen!
Elke 4-5 weken ontharen  gedurende 2 jaar. Wel is het belangrijk dat je tussendoor geen andere vormen van ontharen toepast, de thuiszorgadviezen opvolgt én de onderhoudsbehandelingen na verloop van tijd binnen 8 weken – 13 weken ondergaat. 

Neem contact met mij op

Bedankt dat je contact hebt opgenomen met Vistaprint. We zullen zo spoedig mogelijk reageren.
Er heeft zich een fout voorgedaan.
Klik hier om het nogmaals te proberen.